Tolong Klik Iklan Ni

Jumaat, 4 November 2011

Aku, Exora, EOCM & TT Pertama - Permulaan Perjalanan Ku

Exora ku
Kali ni aku nak citer pasal keterlibatan aku dengan kelab Exora la pulok...macam best jer citer nih heh heh heh...kalau tak best jangan baca tapi tolong la baca sepatah dua ayat ok...wakakaka...ayat racun!
Sebelum aku terus mengarut lebih lanjut lagi...aku nak perkenalkan dulu Exora kesayangan intan payungku dulu nih...ni haa Exoraku...B-Line stendet gaban tak hingat...sportrim besi siap ada pelapik bekas pasu bunga tuh...huhuhh...boleh la...janji ada rupa Exora...kekeke...memang Exora pun!



Logo Exora Owners Club Malaysia...TGK CREW tu saja aku edit...heheheee
Pastu tak tau la macam mana boleh terlibat dengan EOCM ni tapi sebelum tuh aku dah pun terjebak sekali dengan kelab Proton Saga Iswara tapi tak ler berapa aktif sangat...sekali dua jer join TT dengan dorang...coz dorang asyik layan performance enjin...aku nih pulak jenis bawa keta slow...relaks jer eh...Maybe iswara ni keta lama sebab tu dorang main performance...racing la kata kan...layan jer laa!

Tahun 2010 aku start tengok-tengok la kat showroom Proton tapi memula tu bercadang nak beli Proton Persona Elegance...memang asal niat dihati nak Persona laa coz terpikat dengan design Persona...Tah macam mana boleh berubah arah ke Exora tak tau la tapi salesman tu kata Exora sesuai dengan aku sefamili...hentam ajer la...asalkan dapat keta baru...opsst MPV beb...MPV pertama buatan Malaysia tuh...heheheee...oh yer takde gambar kenangan masa memula ambil Exora kat showroom Proton...lupa nak save kat laptop nih...huhuuu...takpe laa...kenangan terindah masa memula nak ambik kat showroom simpan dalam minda jer.




TT pertama yang aku join...best wooo...leh ketagih!

Kebetulan terjumpa 'EOCM' masa search pasal Proton Exora kat laman web...pastu terus register jadi ahli...tahun 2010 bulan Julai kalau tak silap ingatan aku la kena order/bayar la kalau nak jadi EXORIAN yang sejati...ermmm RM60 jer...dapat sehelai baju T, no.ahli, sticker roadtax cermin depan, sticker logo belakang dan sticker alamat URL...bila dah tampal...bangga beb!...Pastu aku pun turut terjebak sekali dengan TT atau perjumpaan dengan geng-geng Exora kat Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu...memang best jumpa geng-geng Exora nih...kita orang bertukar-tukar fikiran pasal Exora dan isu-isi semasa.

Sehingga ke hari ini dan saat ini...tak pernah miss join TT...seronok wooo! Happening! Havoc! TT nih bukan perjumpaan sosial gitu-gitu jer ehh...biasa kita orang merancang pelbagai aktiviti sihat bersama famili seperti berkelah, berkonvoi, memberi bantuan kepada anak-anak yatim dan sebagainya laa.

Matlamat pemilik-pemilik Exora berkelab ni memang macam tu la...sesuai sebagai sebuah MPV...kapasiti 7 penumpang termasuk pemandu...kalau yang ada anak-anak ramai tu memang sesuai sangat...besar dan luas...ANDA PASTI TERPEGUN! Hahahahaa

EOCM SEBUAH KELUARGA BESAR. SATU-SATUNYA DI MALAYSIA

p/s: Jika korang pemilik Exora dan berminat nak join EOCM...tak kira la kat mana korang berada...utara ke selatan ke barat ke atau timur...jom register kat forum EOCM...klik gambar aku kat sebelah kanan yang ada tittle EOCM tu...jommm...heheheeee

3 ulasan:

Shafiq NFaizzi berkata...

....

Isyammudin Hj. Ismail berkata...

Salam dari Syam NagaHitam EOCM299.
Baru abis baca setelah surfing.

Isyammudin Hj. Ismail berkata...

Salam dari Syam Nagahitam EOCM299.
Baru je baca terjumpa masa surfing.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...